Piškotki

Dopolnjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list 109/2012, v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati na začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nekaj novega; zakon samo opredeljuje način informiranja in privolitve uporabnika določenega spletnega mesta.

Kaj so piškotki?

Naše spletno mesto lahko shranjuje piškotke v brskalniku vašega računalnika.

Piškotki so male besedilne datoteke, ki vsebujejo podatke o številu obiskov uporabnika našega spletnega mesta ter kaj je uporabnika zanimalo na naši spletni strani.

Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali osebno identifikacijo uporabnika. V primeru, da osebne podatke posredujete sami, npr. med registracijo, se le-ti lahko povežejo s podatki, shranjenimi v piškotku.

jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu.

Uporabnik ima vedno možnost, da piškotke sprejme ali zavrne. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotki shranijo.

Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja piškotke izključno za lastne potrebe; da razločujemo med obiskovalci, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo uporabniško izkušnjo na spletni strani. V ta namen uporabljamo orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na povezavo.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na naši spletni strani, podatke, ki ste jih vnesli v spletne obrazce, produkte, ki ste jih dodali v košarico, in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatki, zbrani s pomočjo piškotkov, ne bodo posredovani tretjim osebam.